« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
HGSS U AKCIJI

Spašavanje lovca koji si je propucao obje noge trajalo satima

Lovac se ozlijedio u 11.40 sati i odmah je pozvana pomoć, a lako se nalazio na terenu koji je teško pristupačan za ekipu Hitne medicinske pomoći, pozvani su spasioci

Više o

Gorska služba spašavanja

,

spašavanje alpinista

,

HGSS

Nakon što je za vrijeme love na planini Kamešnici pored Sinja sebi propucao obje noge, nesretni je 67-godišnji lovac primljen u splitsku bolnicu, javlja Hina.

Kako se doznaje od zamjenice policijske glasnogovornice Sanje Nazlić, propucavanje se dogodilo u 11.40 sati kod sela Voštane na Kamešnici iznad Sinja. Po muškarca su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stigli spasioci i prebacili ga u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića se doznaje da je akcija trajala tri sata.

Lovac se ozlijedio u 11.40 sati i odmah je pozvana pomoć. Kako se nalazio na terenu koji je teško pristupačan za ekipu Hitne medicinske pomoći pozvani su spasioci koji su stigli helikopterom, rekao je Prizmić.

Spasioci iz Sinja i Splita, njih 28, te četiri člana posade helikoptera sudjelovalo je u akciji koja je bila zahtjevna jer je puhao jak vjetar. Mogli smo se spustiti 4,5 kilometara niže od mjesta gdje je lovac stradao. Po ozlijeđenog se išlo pješice, a liječnik Igor Žuljan je bio uz muškarca koji je dosta krvario. Muškarca smo živog, u lošem zdravstvenom stanju ali pri svijesti dovezli u splitsku bolnicu oko 16 sati", kazao je Hini pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Što se točno dogodilo, na koji se način 67- godišnjak propucao policija još utvrđuje.

15.01.2012. 20:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh