« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
IZVOZ

SPAR plasira sve više hrvatskih proizvoda na druga tržišta

SPAR i dalje bilježi rast izvoza hrvatskih proizvođača u trgovine u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj

Hrvatski proizvodi izlaze na strana tržišta
Hrvatski proizvodi izlaze na strana tržišta (Arhiva)
Više o

hrvatski proizvodi

,

izvoz

,

SPAR Hrvatska

Nakon ulaska u Europsku uniju SPAR Hrvatska omogućio je mnogim hrvatskim proizvođačima da svoje proizvode plasiraju na tržište SPAR koncerna.

„Rezultat uspješne suradnje s hrvatskim proizvođačima u 2014. godini bio je izvoz njihovih proizvoda u vrijednosti oko 50 milijuna eura prometa kroz SPAR trgovine u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji. Posebno nas veseli što je ove godine nastavljen rast izvoza i u prva tri kvartala povećan je za tržište Austrije 24,1%, Mađarske 24% i Slovenije 7,4%„, rekao je predsjednik uprave SPAR Hrvatska gospodin Helmut Fenzl.

Osim velikih hrvatskih proizvođača koji su u prošloj godini plasirali svoje proizvode kroz SPAR trgovine, kao što su: PIK Vrbovec, Gavrilović, Ledo, Podravka, Zvijezda, Dukat, Jamnica, posebno veseli uspjeh manjih hrvatskih proizvođača koji su ove godine svoje proizvode ponudili europskim kupcima uz potporu SPAR Hrvatska.

Promet od 50 milijuna eura u prošloj godini te rast izvoza u ovoj godini na tržište Mađarske, Austrije i Slovenije, nesumnjivo su argument koji ide u prilog SPAR-ovoj politici suradnje s hrvatskim proizvođačima.


07.10.2015. 14:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh