« Skijanje
objavljeno prije 14 godina
47. KONGRES

SP u skijanju 2015. održat će se u Vailu i Beaver Creeku

FIS je odredio i kalendar Svjetskog kupa u alpskom skijanju za sljedeću sezonu - slalom na Sljemenu održat će se 4. i 6. siječnja

FIS skijanje Svjetsko prvenstvo
FIS skijanje Svjetsko prvenstvo (Getty Images)
Više o

FIS

,

alpsko skijanje

,

zmaj horoskop

,

Zmaj kineski horoskop

Međunarodni skijaški savez (FIS) na svom je 47. kongresu održanom u Antalyji odredio domaćine svjetskih prvenstava u alpskom i nordijskom skijanju 2015. godine.

Za domaćine SP u alpskim disciplinama 2015. izabrana su američka skijališa Vail i Beaver Creek, dok će se SP u nordijskim disciplinama te godine održati u švedskom Falunu.

Vail i Beaver Creek dobili su više glasova od svojih protukandidata Cortine d'Ampezzo i Sankt Moritza, dok je Falun zadobio povjerenje članova FIS-a ispred Oberstdorfa, Lahtija i Zakopana.

Na Kongresu FIS-a određen je i kalendar Svjetskog kupa u alpskom skijanju za sljedeću sezonu, te je potvrđeno kako će se slalomske utrke na zagrebačkom Sljemenu održati 4. i 6. siječnja. Skijašice će voziti noćni slalom 4. siječnja, dok će skijaši nastupiti na blagdan Tri kralja dva dana kasnije.

Sezona će tradicionalno započeti veleslalomima u Soeldenu koji su na rasporedu 23. i 24. listopada, dok će domaćin završnice biti Lenzerheide u Švicarskoj od 16. do 20. ožujka. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 21:36:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh