« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ISU

SP u klizanju - Zagreb bi mogao biti grad domaćin

SP se trebao održati u Japanu, ali zbog potresa i tsunamija to nije moguće. Kandidaturu je predalo šest drugih zemlaja

SP u klizanju moglo bi se održati u Zagrebu
SP u klizanju moglo bi se održati u Zagrebu (Getty Images)
Više o

Japan

,

Hrvatska

,

kandidatura

,

klizanje SP

Šest zemalja, među kojima i Hrvatska predalo je kandidaturu za Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju koje se od 21. do 27. ožujka trebalo održati u Tokiju, ali je zbog potresa, tsunamija i nuklearne katastrofe u japanskoj prefekturu Miyagi otkazano, javlja Hina.

Predsjednik Međunarodne klizačke federacije (ISU) Ottavio Cinquanta je otkrio kako su kandidature predali Rusija (Moskva), Kanada (Vancouver), SAD (Colorado Springs ili Lake Placid), Finska (Turku), Hrvatska (Zagreb) i Austrija (Graz).

ISU će odluku o domaćinu SP-a donijeti već ovoga tjedna, a prvenstvo bi se održalo u travnju ili najkasnije početkom svibnja. Prema vijestima koje stižu i ISU-ova sjedišta u Lausanni najviše izgleda za dobivanje svjetskog prvenstva ima Rusija, posebice nakon što je premijer Vladimir Putin podržao kandidaturu.

"To nije jako skupo natjecanje i spremni smo ga vrlo brzo organizirati," poručio je Putin. Rusija je najbolje svjetske klizače ugostila tri puta, posljednji put prije šest godina u moskovskom sportskom centru Lužniki, no sada bi se prvenstvo održalo u Megasport Areni. Iduće SP bit će 2012. u francuskoj Nici, a 2013. u Londonu, ali kanadskom gradu u državi Ontario.

22.03.2011. 20:08:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh