« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BECKENBAUER PREDLAŽE

SP u Kataru bi trebalo biti tijekom zime

Zabrinut zbog nesnosnih vrućina koje tijekom lipnja i srpnja vladaju u Kataru Franz Beckenbauer smara kako bi se SP 2022. godine trebao održati u siječnju i veljači

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer (Getty Images)
Više o

zima

,

Franz Beckenbauer

,

visoke temperature

,

sp u kataru

World Cup se tradicionalno održava u ljetnim mjesecima, no tada se u Dohi i ostalim katarskim gradovima temperature penju i do 50 stupnjeva Celzijusa. Domaćin je obećao klimatizirane stadione, trening centre i navijačke parkove gdje će temperatura biti 27 stupnjeva Celzijusa, no Beckenbauer je mišljenja kako treba pronaći alternativno rješenje.

"Moramo razmisliti o nekoj drugoj soluciji. Tijekom siječnja i veljače temperature u toj zemlji su idealnih 25, 26 stupnjeva. Vjerujem kako bi se i vodeće europske lige tome prilagodile," poručio je Beckenbauer u razgovoru za njemački Bild.

Njemačka legenda koja je osvojila svjetsko prvenstvo i kao igrač (1974) i kao izbornik (1990) uvjerena je kako bi ovaj prijedlog podržale sve zemlje, ali i organizatori kojima bi to donijelo velike novčane uštede. Beckenbauer se osvrnuo i na odluku da Fifa u istom danu bira domaćine dva World Cupa. "Bila je to velika pogreška. Trebali smo donošenje odluke o SP-u 2022. godine ostaviti generaciji koja dolazi," poručio je. (hina/metro-portal)

04.12.2010. 10:41:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh