« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SLABA PRIPREMA

SP Južna Afrika: Dva suca pala na kondicijskom testiranju

FIFA je već ranije odlučila kako namjerava poboljašti suđenje na SP-u, pa su sudačke trojke, gdje je to bilo moguće, iz iste zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock/ilustracija)
Međunarodni nogometni savez (FIFA) prisiljen je pozvati dodatne suce za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi jer dva pomoćna suca nisu prošla zahtjevan fizički test.

Niti petnaest dana prije početka prvenstva dva pomoćna suca nisu zadovoljila kriterije fizičke pripremljenosti i kondicijski test, a kako su suci već posloženi u trojke, SP neće vidjeti čak šest sudaca.

Zbog pomoćnog suca Alžirca Maamara Chabanea, na SP-u neće suditi glavni sudac njegov sunarodnjak Mohamed Benouza i pokrajnji iz Egipta Nasser Abdel Nadi. U Južnoj Africi također neće biti pargavajskih sudaca Carlosa Amarille (glavni), Emigdia Ruiza i Nicolasa Yegrosa. FIFA je već pozvala urugvajske suce Martina E. Vazqueza Broquetasa, Carlosa Pastorinoa i Miguela Nievasa.

FIFA je već ranije odlučila kako namjerava poboljašti suđenje na SP-u, pa su sudačke trojke, gdje je to bilo moguće, iz iste zemlje. Ako to nije slučaj, onda su se sparivali po regionalnom planu ili činjenici da govore isti jezik. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 18:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh