« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
TEŽAK PORAZ

SP 2018: Englezi krive Fifu, Španjolci Villara

Englezi tuguju jer su bili sigurni da imaju najbolju kandidaturu, a Španjolcima su krivi predsjednik nogometnog saveza i premijer

Engleska tuguje jer neće biti domaćin SP-a 2018.
Engleska tuguje jer neće biti domaćin SP-a 2018. (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP 2018.

,

SP 2022.

Tuga i žal za izgubljenim domaćinstvom svjetskog nogometnog prvenstva 2018. preplavila je Englesku, dok su na Pirinejima kao glavnog krivca za španjolsko-portugalski neuspjeh optužili predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Angela Mariu Villara.

"Sve dok se ne promjeni sustav glasovanja zemlje kao što su Engleska, Australija i SAD neće imati izgleda za dobivanje domaćinstva World Cupa," smatra prvi čovjek engleske kandidature Andy Anson koji se nikako ne miri s porazom.

"Članovi IO-a imaju preveliku moć u svojim rukama. O našim sudbinama odlučuju 22 osobe, što je premalo" smatra Anson koji je dodao: "Imali smo uvjerljivo najbolju kandidaturu, daleko najbolje ocjene Fifinih inspektora, podršku sa svih strana, zemlja je ekonomski moćna. No ipak smo izgubili i to me užasno frustrira. Australci su također imali sjajnu kandidaturu, no dobili su svega tri glasa."

Englezi su se nadali da imaju podršku barem sedam članova IO Fife, no dobili su svega dva glasa. Na otoku smatraju kako su izgubili zbog pisanja britanskih medija koji su otkrili korupciju među članovima IO-a.

Veliko razočaranje vlada i na Pirinejima, a španjolski mediji su za neuspjeh optužili predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Angela Mariu Villara.

"Stalno se hvalio kako ima najmanje osam glasova, no gdje su?" piše sportski dnevnik AS koji već duže vrijeme Villara ima na zubu. AS je kritizirao i Villarov govor na završnoj prezentaciju. "Bio je potpuno nespreman, naporan i dosadan, a limit je prekoračio za čak pet minuta.''

Dio medija je kritizirao i španjolskog premijera Josea Luisa Rodrigueza jer nije želio odgovarati na pitanja na engleskom jeziku, poput njegovih kolega iz Belgije, Nizozemske i Rusije. "To su možda sitnice koje su nam odnijele pobjedu," smatraju španjolski mediji. (hina/metro-portal)

03.12.2010. 13:19:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh