« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Soda bikarbona - čudesan utjecaj na ljepotu

Sodu bikarbonu obično imamo u kuhinji, negdje u dnu ormara, a za njom posežemo kod probavnih tegoba ili kad treba očistiti neke tvrdoglave mrlje

Soda bikarbona ima široku primjenu u domu
Soda bikarbona ima široku primjenu u domu (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

soda bikarbona

,

ugodni mirisi

Soda bikarbona jedna je od onih stvari koje obično imamo u kuhinji, negdje u dnu ormara, a za njom posežemo kod probavnih tegoba ili kad treba očistiti neke tvrdoglave mrlje - no, upotrebu slobodno možemo proširiti i na ljepotu.

Ako imate problema s neugodnim mirisom nogu, soda bikarbona će vrlo brzo riješiti problem. Sve što trebate je pomiješati 4 žlice sode bikarbone u 4l tople vode, pa na kraju danu močiti noge u ovoj mješavini. Radite ovo svakog dana i zauvijek ćete se riješiti neugodnog mirisa. Osim riješavanja neugodnog mirisa nogu soda bikarbona će vaša stopala učiniti nježnim i glatkim.

Možete i ukloniti neugodne mirise ispod pazuha tako da na čisti i suhi pazuh nanesete manju količinu sode bikarbone i možete biti mirni sljedećih 24 sata. Koliko god da ćete se znojiti neugodnog mirisa neće biti!

Kako bi imali svilenkastu, sjajnu i zdravu kosu napravite šampon za pranje kose od sode bikarbone. U čaši vode pomiješajte 2 žlice sode bikarbone i 4 žlice alkohola. Mješavinu nanesite na mokru kosu, operite i isperite vodom. Nakon toga kosu ponovo isperite mješavinom litre vode pomiješnom sa 2 žlice alkoholnog octa.

Više savjeta za ljepotu pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
13.11.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh