« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KAOS U HRVATSKOJ

Snježno nevrijeme u Lici i olujna bura u Primorju

Snježno nevrijeme u Lici i olujna bura u Primorju protekle su noći gotovo paralizirale promet.

(Ivo Ravlic / CROPIX )
Više o

snijeg

,

Lika

,

nevrijeme primorje

,

olujna bura

,

snježno nevrijeme

U Gospiću je palo više od pola metra novog snijega, a na Plitvičkim Jezerima visina snježnog pokrivača mjestimice je viša od jednog metra. Jak vjetar uzrokuje snježne nanose preko prijevoja Vratnik, Baške Oštarije i Kapela.

Prometna policija ličko-senjske Policijske upravne rano jutros je izvijestila kako je za sav promet zatvorena dionica auto-ceste Zagreb-Split od Svetog Roka do Posedarja. Promet teče obilazno preko Gračaca i Obrovca ali krajnje otežano i uz česte zastoje.

Za sav su promet zatvorene u Lici i ceste: Bruvno-Mazin-Dobroselo i Bjelopolje-Lapac, a snijeg je zatrpao gotovo i sve županijske i lokalne ceste do udaljenijih sela i naselja.

Uz ličku magistralu: Plitvice-Gračac u snijegu je zastalo na desetke kamiona i tegljača.

Zbog olujne bure koja na udare u podvelebitskom primorju puše brzinom većom od 120 km na sat, za sav je promet također zatvorena i dionica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj-Sv. Marija Magdalena.

Zbog snježne mećave jutros su zabilježena kašnjenja autobusa u mjesnom i međumjesnom prometu.

Zbog olujne bure mnoga naselja u podvelebitskom primorju od noćas su bez električne struje. Kako se doznaje u gospićkoj Elektrolici bez struje su potrošaći na području Barić Drage, Cesarice i naselja oko Jablanca, te Krivi Put u zaleđu Senja. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 10:02:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh