« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
proračun utrke 25,5 milijuna kuna

Snježna kraljica na Sljemenu 3. i 6. siječnja

Naši skijaši u punoj formi, spremni za pobjede na domaćoj stazi.

Skijaški savez i organizacijski odbor na novinskoj konferenciji
Skijaški savez i organizacijski odbor na novinskoj konferenciji (FaH/Hrvoje Žučko)
Više o

Snježna kraljica

,

Svjetski kup

,

Snježna kraljica 2010.

,

FIS utrke

Ženska i muška slalomska utrka Audi FIS Svjetskog kupa "Vip Snow Queen Trophy" održat će se na Sljemenu 3. i 6. siječnja iduće godine, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu.

Šesto po redu izdanje FIS Svjetskog kupa na sljemenu počet će 3. siječnja ženskom slalomskom utrkom, a završit će 6. siječnja popodnevno-noćnom slalomskom utrkom skijaša.

Nagradni fond za skijašice u skijaše ove godine iznosi 135.000 eura, što je 18 posto manje u odnosu na prošlu godinu, ali je još uvijek na visokoj razini, izjavio je direktor utrke Vedran Pavlek.

Na Sljemenu će od hrvatskih predstavnika nastupiti u ženskoj utrci Nika Fleiss, Ana Jelušić, Matea Ferk, Tea Palić i Sofija Novoselić, a u muškoj Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal. Ivica Kostelić se oporavlja od operacije koljena i njegov je nastup upitan.

 

Ukupan proračun utrke procjenjuje se na 25,5 milijuna kuna, što je također nešto manje u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu. "Ali to neće utjecati na pad u kvaliteti i organizaciji", kazao je Pavlek. Grad Zagreb sudjeluje s 4,5 milijuna kuna, a ostalo pokrivaju sponzori.

Gradonačelnik Milan Bandić koji je nazočio konferenciji za novinare kazao je da želi iskoristiti ovu prigodu i zahvaliti svima zahvaljujući kojima ova utrka i postoji - Janici, Ivici i Anti Kosteliću, Vedranu Pavleku, ostalim skijašima i svima ostalima koji su radili na organizaciji prijašnjih i ove utrke. "Jednostavno smo morali naći sredstva da podržimo ovakav sportski događaj", rekao je Bandić.

Ivica Kostelić se oporavlja od operacije koljena i njegov je nastup upitan. "Rehabilitacija ide jako dobro, Ivica će početi skijati na Božić, a odluku o nastupu na Sljemenu donijet će za Novu godinu", rekao je Pavlek, ističući kako je ipak zdravlje najvažnije i moramo razumjeti Ivicu ako odluči ne nastupiti.

Nika Fleiss, koja je bila prisutna na konferenciji za novinare, rekla je da joj je Sljeme, kao i ostalim hrvatskim skijašima najdraža utrka Svjetskog kupa jer je na domaćem terenu, a i zbog odlične atmosfere. "Očekujem puno jer je forma dobra što pokazujem i na treninzima", kazala je Nika Fleiss.

Natko Zrnčić-Dim je zadovoljan tijekom sezone, a nada se da će Sljeme biti bolje od slalomske utrke u Alta Badiji i da će nastaviti skijati kako je bilo na početku u Beaver Creeku.

Dalibor Šamšal je podsjetio da je prošle godine, nošen publikom, uspio ući u prvih 30 i nada se da će ove godine biti isto tako.

Drago Žiljak je izjavio da su vremenske prilike ove godine išle u prilog pripremama pa je Crveni spust pokriven dovoljnom količinom snijega i toplo vrijeme koje se očekuje u idućih nekoliko dana neće mu naškoditi. Da je staza u potpunosti spremna, znat ćemo točno za vikend, izjavio je direktor staze Žiljak.

I ove godine, treći put zaredom, održat će se humanitarna utrka skijaških legendi "Hypo Zagreb Ski Legends" na kojoj će nastupiti Janica Kostelić, Alberto Tomba, Marc Giradelli. Imena ostalih skijaških legendi bit će objavljena dan prije utrke. Donacija u iznosu od 150.000 kuna bit će uručena Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Da je Sljeme postalo brend potvrđuje i činjenica da je to najgledanija utrka Svjetskog kupa poslije Kitzbuehla, a u Njemačkoj je bila gledanija i od Kitzbuehla, kazao je Pavlek. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 15:31:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh