« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BORN OF HOPE

Snimila odličan nastavak "Gospodara prstenova" pomoću ušteđevine

POGLEDAJTE FILM - Nije imala budžet Petera Jacksona, niti osam godina za snimanje, kao ni spektakularnu scenografiju Novog Zelanda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

Gospodar prstenova

,

nastavak

,

born of hope

,

lord of the rings

No, Kate Madison odlučila je i uspjela snimiti svoj vlastiti nastavak Gospodara prstenova. Glumica amaterka bila je toliko impresionirana Jacksonovom trilogijom da je napisala, režirala i producirala nastavak baziran na materijalu iz originalnih Tolkienovih knjiga.

Njezin sat vremena dug film pod imenom ˝Born of Hope˝, snimljen je uz budžet od 25.000 funti (286.000 kuna), te je već postigao značajan uspjeh, a više od 500.000 ljudi besplatno ga je pogledalo na internetu.

31-godišnja Kate iz Cambridgea objašnjava kako ju je trilogija iznimno impresionirala. ˝Scene borbe i paleta nevjerojatnih likova doista su me inspirirali da snimim vlastiti nastavak.˝

U projekt je uložila 8000 funti vlastite ušteđevine, te radila dodatne poslove kako bi prikupila novac za film, a 17.000 funti pristiglo je nakon objave najave za film na YouTubeu od dobrovoljnih donacija. Kate je uvjerila više od 400 glumaca amatera i ostalog osoblja da u filmu sudjeluju besplatno, a sama je odigrala ulogu Elgarain. Trebalo joj je godinu dana da dovrši ˝Born of Hope˝ koji je sniman na lokacijama u Engleskoj.

Priča je bazirana na dva paragrafa koje je Tolkien uključio kao dodatak u svoje knjige, a govore o avanturama Arathorna i Gilraena, roditelja Aragona kojeg je u Jacksonovim filmovima igrao Viggo Mortensen.

pogledajte trailer

pogledajte film

11.02.2010. 12:22:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh