« Film
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
RADIONICE

Snimi svoj film - postani Hitchcock / upisi u radionicu u tijeku

Filmska i video radionica namijenjena svim uzrastima, a program je posebno koristan srednjoškolskoj populaciji i studentima, te je odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti

Postani Hitchcock
Postani Hitchcock (Cekate)
Više o

Cekate

,

filmska radionica

,

Postani Hitchcock

Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteresirane za filmsku umjetnost da se prijave na filmsku i video radionicu. Upisi traju do 12. listopada svakim radnim danom od 9 - 16 sati.  Početak radionice je 15. listopada, a redoviti termini su ponedjeljak i srijeda od 20.30 do 22.00 sati. Radionica traje dva mjeseca.

Filmska i video radionica namijenjena svim uzrastima, a program je posebno koristan srednjoškolskoj populaciji i studentima, te je odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se baviti filmom i videom. Svrha programa jest kroz teoretska predavanja i praktičan rad potaknuti sadašnje i buduće vlasnike video opreme na kreativan i zanatski relevantan pristup oblikovanju ambicioznijih audiovizualnih projekata. Ovladavši temeljnim znanjima video i filmskog rukopisa svaki će pojedini autor amater biti inspiriran za kreativni pristup stvaranju filmova.

Nakon 16 termina teoretskih predavanja i radionica polaznici po pripremljenim scenarijima, uz mentorski nadzor voditelja, snimaju vlastiti film te ga montiraju u profesionalnom montažnom studiju.

Na završnoj projekciji predstavljaju svoj rad javnosti. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu. Dio predavanja će se realizirati na ADU.

Svaka pojedina specifična tema ugostit će relevantne predavače, profesore s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i renomirane autore iz profesionalne prakse.    

Voditelj radionice je Vedran Mihletić profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Inicijator je i utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija Produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.   

Više informacija ovdje

10.10.2018. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh