« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Snijeg stvara probleme u prometu u Lici i Dalmaciji

Vozače se poziva na oprez te ako je moguće odgodu putovanja; zimska oprema je obavezna

(Nikola Wolf/Cropix)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

snijeg na cesti

,

snijeg Lika

Snijeg otežava promet u Lici i Dalmaciji. Posebice oprezno treba voziti na dionicama autoceste A 1, između čvorova Zadar i Ravča, javio je Hrvatski autoklub u 7 sati.

Državnim cestama D1 Gračac - Knin i D 218 Brotnja-Srb-Sučević prometuju samo osobna vozila. Zbog snijega i vjetra državna cesta D 506 Dobroselo - Mazin zatvorena je za sav promet.

Na širem području Benkovca za sav su promet zatvorene ceste: ŽC 6052 (ŽC 6027-Lisičić-Brgud-Bjelina), ŽC 6027 (Benkovac-Bruška-Kaštel Žegarski) i L 63129 (ŽC 6048-Kum-Bruška-Rodaljice).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: U Lici: D 25 Karlobag - Gospić - Korenica, D 42 Josipdol - Poljanak, D 52 Špilnik - Korenica i D 218 Užljebić - Doljani. U Dalmaciji: D 1 Vrlika - Sinj - Split, D 8 Omiš - Brela, D 60 Brnaze - Trilj - Cista Provo - Imotski - GP Vinjani Gornji D 220 Trilj - GP Kamensko.

Dolina Neretve -D 62 Vrgorac - Metković - Mali Prolog, D 513 Ploče - Mali Prolog, ŽC 6208 Vrgorac - Staševica i na brzoj cesti Ploče-Kobiljača.

Hrvatsko primorje - D 66 Brestova - Matulji. U Gorskom kotaru: - na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Vozače se upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Magla smanjuje vidljivost u dijelu Like i Slavonije. Osobito oprezno treba voziti na autocesti A1, između Bosiljeva i Male Kapele i na mostu Gacka, kao i na autocesti A3, između Nove Gradiške i Velike Kopanice.

Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Trajekt na relaciji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse. U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis i Split-Hvar-Korčula-Lastovo. Ostali trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 07:55:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh