« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
POČELA PRAVA ZIMA

Snijeg pada u Zagrebu, unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici

Zbog snijega obavezna je zimska oprema, nježni pokrivač u Lici mogao bi biti i viši od 10 centimetara

Snijeg
Snijeg (Cropix)
Više o

snijeg

,

Lika

,

Gorski Kotar

U unutrašnjosti Istre, Gorskog kotara i Like već od jutarnjih sati mjestimice pada snijeg, a stvara i snježni pokrivač, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Na području Poreča danas je između 11,30 sati i 12 sati kratkotrajno padala solika, a na graničnom prijelazu prema Sloveniji - Rupa i Pasjak pada snijeg i stvara se snježni pokrivač, navode u DHMZ-u.

Na Jadranu je jutros ponegdje bilo slabije kiše, a tijekom prijepodneva i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Prijepodne se uglavnom suho zadržalo u sjeverozapadnim i istočnim predjelima Hrvatske, ali je bilo maglovito.

Gust snijeg je u poslijepodnevnim satim počeo padati i u Zagrebu.

Danas poslijepodne i u noći očekuje se premještanje ciklone s hladnom frontom preko sjevernog Jadrana i unutrašnjosti Hrvatske na istok kontinenta. Zbog toga će na Jadranu i dalje biti povremene kiše, uz mjestimičnu grmljavinu, a u Gorskom kotoru, Lici i unutrašnjosti Istre snijeg, a novi snježni pokrivač mogao bi biti i viši od 10 centimetara, doznaje Hina od dežurne sinoptičarke DHMZ-a Marije Mokorić.

Sutra se već od jutarnjih sati očekuje smirivanje vremena. U nedjelju poslijepodne očekuju se nove oborine, na Jadranu mjestimična kiša, a u unutrašnjosti kiša i snijeg, najavljuje dežurna sinoptičarka DHMZ-a Marija Mokorić.

Oprezno na cestama

Opreznije treba voziti zbog snijega u Gorskom kotaru, Lici i na širem riječkom području, posebice na autocestama - A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić, autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Vrbovsko i Kikovica, te na A7 između čvorova Rupa i Jurdani.

HAK vozače upozora da na put ne kreću bez zimske opreme. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, i mjestimice na autocesti A 3 Bregana-Lipovac. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. (hina/metro-portal)

26.11.2010. 13:46:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh