« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ZIMSKE NEVOLJE

Snijeg i kaos u Zagrebu natrpali Hitnu

Najviše je bilo ozljeda nogu, koje su građani zadobili na javnim površinama, a manje je građana zatražilo hitnu medicinsku intervenciju zbog ozljeda ruku ili glave

Zimska služba je na godišnjem?
Zimska služba je na godišnjem? (Metro)
Više o

Zagreb

,

hitna pomoć

,

snijeg

,

Zimska služba

Zbog snijega koji je noćas i danas padao u Zagrebu je bilo 25 posto više hitnih medicinskih intervencija, a najviše građana primilo je hitnu medicinsku pomoć zbog ozljeda nogu na javnim površinama, izjavila je večeras Hini voditeljica operativne smjene Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, specijalist hitne medicine dr. Matija Rimac.

Obilan snijeg koji je pao na zagrebačkom području uzrok je što je broj hitnih intervencija povećan za četvrtinu u usporedbi s njihovim brojem u nekome drugom razdoblju, bez otežanih vremenskih prilika.

Najviše je bilo ozljeda nogu, koje su građani zadobili na javnim površinama, a manje je građana zatražilo hitnu medicinsku intervenciju zbog ozljeda ruku ili glave, rekla je dr. Rimac.

Istaknula je dobru opremljenost zagrebačke Hitne medicinske službe, ali i zamolila za razumijevanje i strpljenje one građane koji zbog povećanoga broja intervencija i hitnosti obrade pacijenata povremeno moraju duže čekati kako bi i njima bila pružena potrebna medicinska pomoć.

09.12.2012. 04:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh