Smokve, superhrana iz dvorišta
Istraživanja su pokazala da smokva smanjuje razinu kolesterola u krvi, poboljšava probavu, služi i za zdravlje srca i kosti, a pomaže i u liječenju dijabetesa
Smokva je jedna od onih domaćih superhrana koju gledamo potpuno drugačije nego razne razvikane egzotične plodove - nama je to usputni zalogaj, a zapravo se radi o izuzetno zdravom plodu.
Naime, istraživanja su pokazala da smokva smanjuje razinu kolesterola u krvi, poboljšava probavu, služi i za zdravlje srca i kosti, a pomaže i u liječenju dijabetesa.
Osim toga, ovo je voće bogato kalcijem, kalijem, bakrom. magnezijem, a jede se i sušeno i svježe ubrano. Pune su vlakna, prirodnih šećera i suzbijaju glad.
Potrebno je polovicu narezane smokve staviti na bolno mjesto preko noći i postupak ponoviti nekoliko dana. Najbolja je ona koja je meka na dodir i koja ima čvrstu peteljku.
Pripazite - ako se smokva čuva u hladnjaku, postoji mogućnost da će izgubiti svoj okus, a s obzirom na to da brzo omekani, trebalo bi je pojesti vrlo brzo nakon što je ubrana.
Novi komentar