« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MANJE PRIVEDENIH

Smanjuje se broj engleskih nogometnih huligana

I dok Hrvatska još uvijek muku muči s nogometnim izgrednicima koji je sramote u svijetu, Englezi su, čini se, svoje uspjeli obuzdati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Engleska

,

huligani

Prema podacima britanskog Home Office broj privedenih izgrednika na engleskim nogometnim stadionima prošle sezone je u padu u odnosu na sezonu ranije.

Prošle sezone policija je na stadionima i oko njih privela 3.752 osobe što je prosjek od jednog uhićenja po utakmici. To je dva posto manje nego u sezoni 2007/08. Zbog nasilničkog ponašanja privedene su 354 osobe, što je pad za pet posto u odnosu na sezonu prije. Trenutačno 3.180 navijača ima zabrane dolaska na nogometne utakmice, od kojih je 956 zabranu dobilo prošle sezone. Zanimljiv je i podatak kako 92 posto navijača kojima su istekle zabrane dolaska na utakmice više ne radi nikakve probleme i policija ne bilježi njihove izgrede. Na 67 posto utakmica nije bilo niti jedne privedene osobe.

"Problem nogometnih huligana još uvijek postoji, no broj izgrednika je u padu, što samo potvrđuje kako smo na dobrom putu. Vjerujem kako naša policija može biti uzor ostalim policijama svijeta kako riješavati problem nogometnog nasilja," kazao je ministar policije David Hanson.

Najviše privedenih je bilo među navijačima Manchester United - 185 ih je završilo u pritvoru. Zatim slijede Newcastle United (144), Everton (139), dok su najmirniji navijači Fulhama - samo ih je 13 završilo iza rešetaka. U nižim liga prednjače navijači Leeds Uniteda (162), Cardiff Cityja (124) i Millwalla (110).

Engleski navijači su se primirili i na europskim gostovanjima. Prošle sezone 49 utakmica europskih kupova u kojim su igrali engleski klubovi pratilo je 105.000 engleskih navijača, a samo 30 ih je završilo u pritvoru. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 18:17:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh