« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
MA DA?

Smanjen rejting Hrvatske, porastao Zagrebačkom holdingu

Dok država stagnira ili tone, kreditni rejting Holdinga je podignut za jedan stupanj, što će Bandić vjerojatno eksploatirati do iznemoglosti

S&P na ruku Bandiću
S&P na ruku Bandiću (Arhiva)
Više o

HBOR

,

Zagrebački holding

,

Hrvatska

,

kreditni rejting

Agencija Fitch Ratings smanjila je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske u domaćoj valuti s 'BB+' na 'BB', uz negativne izglede, izjednačivši ga s rejtingom zemlje u stranoj valuti, što je obrazložila nedavnim promjenama kriterija ocjenjivanja.

Fitch bi trebao objaviti detaljnije izvješće i osvrt na rejting Hrvatske 29. srpnja, a u petak je objavio komentar, s obzirom da je nedavno promijenio kriterije ocjenjivanja.

S druge strane, agencija Standard & Poor's (S&P) potvrdila je protekloga tjedna kreditne rejtinge Grada Zagreba i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), dok je rejting Zagrebačkog Holdinga (ZGH) povećala za jedan stupanj, na 'BB-'.

Nakon što je prije tjedan dana agencija Standard & Poor's potvrdila dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', te zadržala negativne izglede, protekloga je tjedna ta agencija potvrdila i rejting Grada Zagreba na 'BB', uz negativne izglede

23.07.2016. 13:13:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh