« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
UFFF

Službeno je započela predizborna kampanja

Kao da naš predsjednik ima težak i zahtjevan posao puno odgovornosti, kandidati su nabrušeno počeli kampanju odmah iza ponoći

Znate li kome ćete dati svoj glas?
Znate li kome ćete dati svoj glas? (Shutterstock)
Više o

Kolinda Grabar-Kitarović

,

Milan Kujundžić

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

,

Ivan Vilibor Sinčić

U ponoć je i službeno počela izborna promidžba za šeste predsjedničke izbore od neovisnosti, raspisane za nedjelju, 28. prosinca.

Promidžba će trajati 18 dana, dakle do 26. prosinca kada počinje izborna šutnja.

Vrijeme je to u kojem će četvero kandidata za predsjednika odnosno predsjednicu države i službeno biračima predstavljati i tumačiti svoje izborne programe. To su Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) i Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).

Državno izborno povjerenstvo (DIP) za službene kampanje može upozoravati na eventualnu nelojalnu konkurenciju, pozivati na korektnost, tražiti ravnomjernu medijsku zastupljenost kandidata, kandidati mu mogu upućivati prigovore, podsjećaju u DIP-u.

DIP u predsjedničke izbore ulazi sa širim ovlastima u pogledu nadzora financiranja. Za razliku od prijašnjih izbora, sada ima mogućnost u realnom vremenu pratiti donacije koje dolaze na račune kandidata, gdje se odlijevaju i na koje troškove, objasnio je predsjednik Povjerenstva Branko Hrvatin.

Osam milijuna kuna iznos je koji svaki kandidat odnosno kandidatkinja može potrošiti na promidžu. Ne izabere li se predsjednik ili predsjednica u prvom krugu, za dvoje kandidata koji uđu u drugi taj se iznos može povećati do 1,6 milijuna kuna.

09.12.2014. 12:02:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh