« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
COOL

Slušajte Čitaonicu na Radiju Student

Projekt Čitaonica odvija se jednom mjesečno i to petkom od 18 sati u prostorijama Fakulteta u obliku predavanja koje prati jedan do dva komentatora izlagača

Čitaonica promiče pluralizam
Čitaonica promiče pluralizam (Arhiva)
Više o

Radio Student

,

Čitaonica

Čitaonica je neformalna skupina koja želi promicati kritičku politiku i borbu, a čine je studenti i profesori Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, kao i oni koji dolaze sa zagrebačke teorijske i aktivističke scene. Projekt Čitaonica odvija se jednom mjesečno i to petkom od 18 sati u prostorijama Fakulteta u obliku predavanja koje prati jedan do dva komentatora izlagača, a potom slijedi rasprava. U suradnji s Radio Studentom snimka svakog predavanja će se emitirati nakon održavanja, i to nedjeljom u programu radija.

Kroz prošlu godinu Čitaonica je ugostila Antona Tomičića iz udruge Pravo na grad koji je izlagao na temu Političko nasilje u liberalnoj demokraciji, Leonardo Kovačević s Hrvatskog radija je obrazložio Rancierevo shvaćanje politike, a Mateja Horvat, s Fakulteta političkih znanosti izlagao je na temu Manifest za demokratski socijalizam.

Radio Student počinje s emitiranjem snimki Čitaonice, te ćete ovu temu moći poslušati u nedjelju, 9. veljače od 21 sat na 100,5 MHz ili na http://radiostudent.hr/.

U veljači se planira rasprava na temu Lijeve strategije (izlagač Tomislav Medak, Multimedijalni institut), a u ožujku raspravu na temu Referendumska demokracija (izlagač Berto Šalaj, FPZG). Travanj je rezerviran za temu Kapitalizam protiv demokracije (izlagač Marko Kostanić, Centar za radničke studije), a svake nedjelje nakon predavanja na FPZG-u, ono će biti emitirano na Radio Studentu.

http://www.fpzg.unizg.hr/

http://radiostudent.hr/

 

06.02.2014. 13:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh