« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
IZGLAĐIVANJE NESPORAZUMA

Slow motion snimka pokazala - Hirscher nije haklao vrata

Ivica i Marcel su se danas popodne sastali te su nasamo i u miru razjasnili situaciju i riješili nesporazume vezano za posljednja događanja

Fotografija vijesti
Više o

Ivica Kostelić

,

muški slalom

,

Svjetski skijaški kup

,

Marcel Hirscher

Iako je situacija u muškom skijaškom kupu prijetila nepoželjnom eskalacijom tenzija između hrvatskog i austrijskog skijaškog saveza, nakon što je pomoću visoke tehnologije utvrđeno da Hirscher na Sljemenu, suprotno Kostelićevim navodima, ipak nije haklao vrata, dva su se skijaša pomirila i izgladila nesuglasice, prenosi Hina.

"Na sastanku vođa ekipa prije sutrašnje utrke slaloma u Schladmingu, glavni direktor Svjetskog kupa za muške Günther Hujara prezentirao je svim trenerima, vođama ekipa i novinarima snimke spornih dijelova vožnji Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera iz druge slalomske vožnje sa Sljemena te su uz običnu snimku i usporenu snimku prikazane i snimke s velikim povećanjem, tzv. „super slow motionom" i mogućnošću prikaza svakog pojedinog detalja. Zaključeno je da Hirscher i Neureuther nisu „haklali" vrata te su njihovi nastupi bili regularni i na takav zaključak nitko od prisutnih nije imao primjedbu", stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Dodaje se kako činjenica jest da se prilikom pregleda normalne, pa čak i usporene snimke čini da su obojica „haklali" vrata, no ovim načinom pregleda s mogućnošću gledanja svakog najsitnijeg detalja ipak se vidi da su obojica korektno prošli vrata.

Ivica i Marcel su se danas popodne sastali te su nasamo i u miru razjasnili situaciju i riješili nesporazume vezano za posljednja događanja. Nakon toga njih dvojica i Felix Neureuther izašli su zajednički na binu prije izvlačenja startnih brojeva te obavijestili publiku i medije da su zajednički među sobom riješili sve nesporazume i pozvali navijače na sportsko navijanje na sutrašnjoj utrci u Schladmingu, stoji u priopćenju.

Ivica Kostelić izjavio je da se prvo moraju primiriti strasti jer je to najvažnije. "Želimo da sutra bude fer utrka i da dogodine također ponovno s navijanjem i fer atmosferom dočekamo Marcela Hirschera u Zagrebu", rekao je Kostelić.

Dodao je da su njih dvojica imali dugačak i iskren razgovor u kojoj je Marcel pojasnio svoju situaciju i obećao da će u budućnosti puno više pažnje posvetiti mogućem haklanju i da, kada to primijeti, izađe van iz utrke. Potvrdio je da je Hirscher vrhunski sportaš, ali da je u jednom trenutku njegova vjera u to bila poljuljana. "On je izrazio želju za razgovorom i ja sam se odazvao na njegov poziv, i to nam je stvarno trebalo", rekao je Ivica.

24.01.2012. 08:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh