« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NE POSTOJE UVIJETI

Slovenski ustavni sud odbio prijedlog da se zaustavi arbitraža

Slovenski ustavni sud odbio je prijedlog zastupnika oporbenih stranaka da do daljnjega zaustavi primjenu zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Hrvatska

,

arbitraža

,

slovenski ustavni sud

Kako je priopćeno iz slovenskog ustavnog suda, za privremenu suspenziju zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma nisu ispunjeni uvjeti iz zakona o ustavnom sudu, pa su ustavni suci zahtjev oporbe jednoglasno odbili.

Skupina oporbenih zastupnika nedavno je ustavnom sudu predala zahtjev za procjenu ustavnosti slovenskog zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma, s prijedlogom da do svog pravorijeka o tome je li taj zakon u skladu slovenskom ustavom zaustavi njegovu primjenu.

Protiv takvog prijedloga oporbenih zastupnika izjasnila se prije dva tjedna i slovenska vlada, navevši da bi privremeno suspendiranje zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom moglo izazvati negativne posljedice za međunarodni položaj Slovenije koje bi bilo teško popraviti.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova prošlog je tjedna objavilo da je u završnoj fazi postupak usklađivanja diplomatskih nota između Slovenije i Hrvatske, čijom će razmjenom arbitražni sporazum postrati važeći međunarodni dokument. (hina/metro-portal)

03.09.2010. 19:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh