« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PAHORU SE CRNO PIŠE

Sloveniji sve izgledniji izvanredni parlamentarni izbori

Slovenski parlament glasovat će u utorak o Pahorovoj manjinskoj vladi, a ljubljansko "Delo" s tim u vezi navodi da je malo mogućnosti da vlada preživi glasovanje o povjerenju

Fotografija vijesti
Više o

Slovenija

,

Borut Pahor

,

slovenska vlada

Slovenski su mediji u svojoj detaljnoj analizi političke situacije u toj zemlji procijenili da vlada Boruta Pahora ima male šanse da dobije povjerenje na glasovanju u parlamentu koje je zakazano za utorak, što znači da našim susjedima predstoje izvanredni izboru krajem ove godine, piše Hina.

Slovenski parlament glasovat će u utorak o Pahorovoj manjinskoj vladi, a ljubljansko "Delo" s tim u vezi navodi da je "malo mogućnosti" da vlada "preživi" glasovanje o povjerenju koje je Pahor vezao za potvrđivanje pet novih ministara te da premijer "nema razloga za optimizam" iako sam tvrdi suprotno.

Javno glasovanje o rekonstrukciji vlade, koju je Pahor bio prisiljen predložiti nakon što su njegovu vladu napustili ministri iz Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) i stranke Zares, uslijedit će u utorak navečer nakon Pahorova uvodnog obraćanja i osmosatne prijavljene rasprave zastupnika.

U slučaju da Pahor ne dobije povjerenje parlamenta za svojih pet ministarskih kandidata, sasvim vjerojatnim postaju prijevremeni izbori krajem ove godine. Prvi mogući datum je 4. prosinca, a drugi 11. prosinca ove godine, navode mediji. Teoretski doduše postoji mogućnost da se prijevremeni izbori izbjegnu, ali ta mogućnost nije velika, navode slovenski mediji. Riječ je o mogućnosti formiranja prijelazne vlade koja bi zemlju mogla voditi do redovitih izbora sljedeće godine.

Postoji i mogućnost da sam Pahor još jednom zatraži ponovljeno glasovanje o povjerenju sadašnjoj vladi, no u Pahorovoj stranci takav scenarij isključuju.

19.09.2011. 12:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh