« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
TO!!

Slovenija je odgovorna za povrat novca štedišama Ljubljanske banke

Europski sud za ljudska prava je presudio da je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje Ljubljanske banke

Slovenija mora u roku od 6 mjeseci vratiti staru deviznu štednju
Slovenija mora u roku od 6 mjeseci vratiti staru deviznu štednju (Arhiva)
Više o

Slovenija

,

Ljubljanska banka

,

stara štednja

,

odgovornost

,

stara devizna štednja

,

povrat

Priča s Ljubljanskom bankom i starom štednjom mogla bi doći kraju, jer je Europski sud za ljudska prava presudio u korist troje državaljana BiH koji su tražili utvrđivanje odgovornosti bivših republika SFRJ, sadašnjih samostalnih država, za neisplatu stare devizne štenje.

Sud je utvrdio da je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje štedišama podružnica Ljubljanske banke izvan granica sadašnje slovenske države, a istovremeno je Republici Srbiji presudio je odgovorna za povrat stare štednje Invest banke.

Slovenija je odgovorna za povredu prava na mirno uživanje vlasništva i prava na učinkovito pravno sredstvo štedišama koji su imali deviznu štednju u Ljubljanskoj banci.

U presudi stoji da Slovenija mora u roku od šest mjeseci omogućiti podnositeljima tužbe, kao i drugim štedišama u istom položaju isplatu stare devizne štednje pod istim uvjetima koje su imali oni koji su imali staru štednju u poslovnicama slovenskih banaka u Sloveniji.

06.11.2012. 12:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh