« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
CRISTIANO RONALDO:

Slomio sam mu nos, ali nisam zaslužio crveni karton

Nije bilo namjerno, zamahnuo sam da se oslobodim, a ne da udarim suparnika, tvrdi Realova zvijezda nakon što je u nedjelju ozlijedio Patricka Mtiligu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Real Madrid

,

Cristiano Ronaldo

,

Malaga

,

crveni karton

,

Patrick Mtiliga

Jedan od najboljih nogometaša svijeta, Portugalac Cristiano Ronaldo u nedjeljnom je prvenstvenom dvoboju između madridskog Reala i Malage u 19. kolu španjolskog prvenstva postigao oba pogotka u pobjedi svoje momčadi, ali je tu svoju odličnu igru pokvario u 70. minuti kada je dobio crveni karton zbog udaranja laktom u lice braniča Malage Patricka Mtilige.

Ronaldo je Mtilingi slomio nos, ali je nakon susreta tvrdio kako je crveni karton dobio "nezasluženo".

"To nije za crveni karton nigdje u svijetu", kazao je Ronaldo, te dodao:

"Znam da je za gledatelje pred malim ekranima šokantno bilo vidjeti krv, ali nisam imao namjeru udariti suparničkog igrača, već sam samo zamahnuo kako bih ga se oslobodio".

S Ronaldom se slaže i sportski direktor Reala Jorge Valdano.

"Cristiano želi igrat nogomet. Kada ga igrač hvata za dres sleđa, on se pokušava osloboditi i krenuti dalje, dok se gotovo svi ostali bacaju na tlo i simuliraju prekršaj", smatra Valdano.

Disciplinska komisija Primere još nije objavila s koliko utakmica zabrane igranja će kazniti Ronalda kojemu je ovo drugi crveni karton u prvenstvu.

Trener Malage Lopez Muniz izjavio je kako će Mtiliga zbog slomljenog nosa izbivati s terena najmanje tri tjedna. (hina/metro-portal)

25.01.2010. 15:00:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh