« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
OTVORENO PISMO

Slobodan Uzelac prijavljuje govor mržnje

Potpredsjednik Vlade pozvao je mjerodavne da se suprotstave toj već učestaloj kaznenopravnoj i protucivilizacijskoj pojavi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

otvoreno pismo

,

Spaladium Arena

,

govor mržnje

,

povrede zakona

,

Slobodan Uzelac

Potpredsjednik Vlade RH za regionalni razvoj, obnovu i povratak Slobodan Uzelac u otvorenom pismu DORH-u, MUP-u, HRT-u i Hini, pozvao je nadležne institucije da se suprotstave i sankcioniraju kaznenopravnu i protucivilizacijsku pojavu govora mržnje i poziva na nasilje, a koju je, kako navodi, čuo u prijenosu koncerta iz splitske "Spaladium-Arene" održanom 28. travnja.

Uzelac u pismu navodi da je u vožnji automobilom, tijekom službenog boravka u Splitu, dio koncerta slušao prateći program HR Split.

"Osim pjesme i glazbe čulo se dugotrajno ponašanje meni nepoznatog dijela publike za koje je nedvojbeno jasno da predstavlja kršenje odredbi Kaznenog zakona (poziv na nasilje i govor mržnje, čl. 174), a ovo je neposredno prenošeno u eter čime je povrijeđen Zakon o medijima (čl. 3), Zakon o elektroničkim medijima (čl. 12) i) Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji (čl. 8)", tvrdi u otvorenom pismu Uzelac koji poziva nadležne institucije "da se suprotstave ovoj sada već učestaloj kaznenopravnoj i protucivilizacijskoj pojavi, a da odgovorne za ovakav događaj u dvorani i napose za njegovo javno prezentiranje i populariziranje putem javnog elektroničkog medija, dakle medija kojemu su vlasnici svi građani RH, sankcioniraju na primjeren način". (hina/metro-portal)

05.05.2009. 17:10:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh