« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
TMURAN VIKEND :)

Sljedeći tjedan o žalbama na istražni zatvor

Zagrebački Županijski sud će najranije sljedećeg tjedan odlučivati o žalbama na istražni zatvor zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suosumnjičenicima

Vikend u Remetincu je zagarantiran
Vikend u Remetincu je zagarantiran (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Slobodan Ljubičić

,

istražni zatvor

,

žalbe

,

Petar Pripuz

Milan Bandić i ostali pritvorenici u istražnom zatvoru u Remetincu provest će vikend iza rešetaka u svakom slučaju, jer će Županijski sud o žalbama odlučivati tek sljedeći tjedan. Tada će se na dnevnom redu naći i odluka da se suvlasnika CIOSA Petra Pripuza, pročelnika Bandićeva ureda Miru Lacu i direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivana Markusa uz jamčevinu pusti da se brane sa slobode.

Sudac istrage Zdenko Posavec u utorak navečer odredio je istražni zatvor svim osumnjičenicima za koje je Uskok to zatražio, no prihvatio je jamčevinu za Petra Pripuza u iznosu od 7,5 milijuna kuna, a za Lacu i Markusa od po 100 tisuća kuna.

Odvjetnici osumnjičenih najavili su žalbe na odluku o zatvaranju svojih branjenika, a Uskok na pogodnost da se Pripuz, Laco i Markus brane sa slobode. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda o tim će zahtjevima raspravljati kada se prikupe sve žalbe, što znači da će Pripuz, Laco i Markus iz Remetinca moći van tek ako rješenje o određivanju istražnog zatvora postane pravomoćno, a njihova jamčevima 'sjedne' na račun suda.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik jučer je kazao da oni nisu nudili jamčevinu, jer su, vjerujući da mu neće odrediti istražni zatvor, smatrali da to nije potrebn

23.10.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh