« Film
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ZLATNA OGRLICA

Slavni psić Uggie nominiran za dva pseća "Oscara"

Uggieju će suparnici za holivudski kipić u obliku kosti biti Cosmo iz "Početnika", Denver iz "50/50" te Hummer iz "Young Adult"

Fotografija vijesti
Više o

Hollywood

,

Oscar

,

Uggie

,

Zlatna ogrlica

Čak dvije nominacije na prvoj dodjeli holivudskih „Zlatnih ogrlica", posebne nagrade rezervirane za pse u filmovima, pripale su psiću Uggiju iz filma „Umjetnik", javlja Hina.

Uggie je nominiran dvaput za "najboljeg psa u filmu" - za ulogu u "Vodi za slonove" (s glumcima Reese Witherspoon i Robertom Pattinsonom) te u "Umjetniku", francuskom filmu koji ima dobre izglede za nominaciju za Oscare.

Uggieju će suparnici za holivudski kipić u obliku kosti biti Cosmo iz "Početnika", Denver iz "50/50" te Hummer iz "Young Adult" .

Listu pasa nominiranih za prvo izdanje Zlatnih ogrlica, u organizaciji časopisa Dog News Daily, predstavili su u holivudskom kazalištu Egipcio sam Uggie te glumica iz filma "Umjetnik" Penelope Ann Miller.

Na svečanoj dodjeli 13. veljače u Los Angelesu uručit će se i nagrade za "najboljeg psa u stranom filmu" te "najboljeg psa u televizijskoj seriji".

"Umjetnik" francuskog redatelja Michela Hazanaviciusa dobio je u nedjelju Zlatne globuse za najbolju komediju, najboljeg glumca u komediji (Jean Dujardin) te najbolju originalnu glazbu.

Uggie je već prošle godine na Canneskom festivalu osvojio neslužbenu "Pseću palmu".

19.01.2012. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh