« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
JEDNOGLASNO

Slavko Linić ne ostaje bez imuniteta

Karamarko tuži Linića zbog klevete jer ga je nazvao ''špijunčinom'', ali Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbilo je zahtjev za skidanjem imuniteta

Slavko Linić
Slavko Linić (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Mandatno-imunitetno povjerenstvo

,

Tomislav Karamarko

,

Slavko Linić

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno odbilo zahtjev za skidajem zastupničkog imuniteta Slavku Liniću (SDP) protiv kojeg je privatnu tužbu zbog klevete podnio ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Karamarko tuži Linića zbog uvrede i klevete jer ga je, komentirajući istragu u slučaju riječkih Tržnica, u medijima u više navrata nazvao "špijunčinom".

Predsjednik povjerenstva Damir Sesvečan (HDZ) kazao je kako je praksa MIP-a da u slučajevima privatnih tužbi uvijek odbija zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta kako bi se omogućilo da zastupnici mogu nesmetano obnašati svoju dužnost.

Potencijalno je moguća situacija da se protiv nekog zastupnika dogodi više takvih tužbi, pa bi ga ukidanje imuniteta zastupnike onemogućilo u njegovom radu, objasnio je.

SDP-ov zastupnik Arsen Bauk kazao je kako mu nisu jasni razlozi zbog kojih je Karamarko podnio tužbu rekavši kako su Linićeve riječi "uobičajeni dio političke borbe".

Dodao je da je njegov stranački kolega Linić u javnosti "nazivan i puno gore, ali nikada nije podnosio tužbe".

Linić je nazočio današnjoj sjednici MIP-a, ali nije sudjelovao u raspravi.

Uz isto obrazloženje kao i za Linića, MIP je jednoglasno odbio i zahtjev za ukidanjem imuniteta HSS-ovoj Marijani Petir koju za klevetu tuži sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 17:14:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh