« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Slaven Belupo - CSKA M. 1:2

Dobar početak, ali i kazna za propuštene prilike

Mario Jurić, strijelac pogotka za Slaven Belupo
Mario Jurić, strijelac pogotka za Slaven Belupo (Robert Šoštarić/CROPIX)
Više o

Slaven Belupo

,

Kup Uefa

,

CSKA

,

Mario Jurić

U prvoj utakmice 1. kola nogometnog Kupa UEFA Slaven Belupo je na svom stadionu u Koprivnici izgubio od moskovskog CSKA sa 1-2 (1-0).

Strijelci: 1-0 Jurić (43), 1-1 Vagner Love (81), 1-2 Vagner Love (90-11m).

Pred 4.000 gledatelja sudi Malcolm iz Sjeverne Irske.

Sastavi:

Slaven Belupo: Rodić, Čaval (Maras, 81), Rogulj, Poldrugač, Lapić, Posavec, Purić, Gregurina (Bilen, 71), Jurić (Šehić, 69), Nynkeu, Vručina

CSKA: Akinfejev, Ignaševič, V. Berezucki, A. Berezucki, Odiah (Šemberas, 60), Mamajev (Rižov, 90+1), Krasić, Žirkov, Aldonin (Džagojev, 46), Rahimić, Vagner Love

Nogometaši hrvatskog doprvaka odlično su se postavili na terenu protiv na papiru mnogo jačeg suparnika. Koprivničanci su prepustili inicijativu igračima CSKA, ali izvrsno organiziranom obranom nisu im dopuštali da prijete vrataru Rodiću, dok su iz protunapada preko Vručine znali opasno zaprijetiti.

Domaći su mogli povesti u 37. minuti, ali udarac Jurića s vrha kaznenog prostora udario je u prečku, te se nažalost nije odbio u mrežu.

No, ono što se nije dogodilo tada, ispravljeno je šest minuta kasnije. Udarac iz kuta izveo je Posavec, a u gužvi u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Mario Jurić koji je sa četiri metra gurnuo loptu iza leđa Akinfejeva.

Početkom drugog poluvremena najbolji napadač Slavena Bojan Vručina imao je odličnu prigodu za povećanje vodstva, sjajnim driblingom "slomio" je svog čuvara, ali njegov udarac sa 10-ak metara odlično je obranio vratar CSKA. U 58. minuti Vručina je još jednom zaprijetio Akinfejevu koji je jedva nogom uspio obraniti slobodan udarac iskosa sa 20-ak metara.

U završnici utakmice igrači Slavena povukli su se preblizu svome golu, pa su gosti počeli opasnije prijetiti, a te svoje prijetnje su materijalizirali u 81. minuti. Na centaršut s lijeve strane na drugoj vratnici najbolje je reagirao Vasilij Berezucki koji je ubacio u peterac, a tamo je Vagner Love iz neposredne blizine svladao Rodića.

Potpuni preokret dogodio se u 89. minuti kada je Nicolas Nynkeu neoprezno u svom kaznenom prostoru startao na Alana Džagojeva, a sudac Malcolm je opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Vagner Love.

Uzvrat je 30. rujna u Moskvi. (HINA)

18.09.2008. 20:27:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh