« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
IVAN ŠUKER

Skupština EBRD-a veliki je događaj za Hrvatsku

Potpredsjednik Vlada i ministar financija istaknuo je danas kako je Hrvatska tijekom Godišnje skupštine EBRD-a imala priliku prezentirati što nudi investitorima te da je dobila samo pohvale

(CROPIX)
Više o

Ivan Šuker

,

vozni red

,

Bass Culture soundsystem

To je veliki događaj za Hrvatsku, u Zagrebu se okupilo više od 2.500 ljudi i to je sigurno najveći financijski skup u Europi u ovoj godini, kazao je Šuker u izjavi novinarima.

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar financija istaknuo je kako je EBRD na skupštini u Zagrebu donio nekoliko važnih odluka, primjerice odluku o povećanju temeljnog kapitala EBRD-a, kako je Banka najavila i novu ulogu u regiji i istaknula značaj regionalne suradnje i povezivanja, a najavila je i veću ulogu u kreditiranju privatnog sektora.

O većoj ulozi u kreditiranju privatnog sektora već duže razgovaramo s predstavnicima Banke, a i tu imamo niz dobrih primjera, kazao je Šuker koji je danas bio i domaćin prigodnog domjenka koji je bio mogućnost i za neformalne razgovore sudionika skupštine EBRD-a s predstavnicima hrvatskih vlasti i poslovne zajednice.

Tom je prigodom zahvalu na iznimno dobroj organizaciji Godišnje skupštine u Zagrebu izrazio i predsjednik EBRD-a Thomas Mirow.

Bio je to vrlo uspješan događaj. Nadam se da će to biti temelj za još uspješnije aktivnosti kako u Hrvatskoj tako i u regiji, kazao je Mirow.

Godišnja skupština i Poslovni forum EBRD-a u Zagrebu su 14. i 15. svibnja okupili oko 2.500 sudionika iz više od 60 zemalja, a dan uoči skupštine, 13. svibnja, Hrvatska se potencijalnim ulagateljima predstavila na Hrvatskom investicijskom forumu. (hina/metro-portal)

15.05.2010. 17:35:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh