« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
VIASAT

Skriveni ubojice viktorijanskoga doma na Viasat History

Dr. Suzannah Lipscomb vraća nas u doba kad su azbestne čarape i radioaktivna pasta za zube došle u britanske domove

Skriveni ubojice viktorijanskog doma
Skriveni ubojice viktorijanskog doma (Viasat History)
Više o

dr. Suzannah Lipscomb

,

viktorijanci

Viktorijanci su bili poput nas, opsjednuti tehnologijom i materijalizmom. U ovom dokumentarcu dr. Suzannah Lipscomb otkrit će da su viktorijanci bili naši pokusni kunići. Prvi su istražili neiskušane i nepoznate aspekte svakodnevnoga života koje danas uzimamo zdravo za gotovo.

Dr. Lipscomb u svom laboratoriju koristi viktorijanski dom da bi istražila tajne ubojice unutar njega. Ispitat će kako je industrijska revolucija nenamjerno dovela skrivene ubojice u naše domove u ime napretka, kako ih je znanost otkrila i tražila načine da ih iskorijeni.

Provodit će eksperimente u vezi s arsenom na zidnim tapetama, razvitkom bakterija u bočicama dojenčadi i isprobati preuske viktorijanske korzete, sve kako bi otkrila smrtonosne posljedice svakodnevnoga viktorijanskog života.

Početak 20. stoljeća i vladavina novoga kralja uveli su eru novih izuma i inovacija koje su promijenile način na koji smo živjeli. Struja, hladnjaci i raznoliki materijali trebali su život u domu učiniti boljim, lakšim i praktičnijim. No manjak razumijevanja mogućih opasnosti tih novih otkrića vodio je do groznih nesreća, strašnih ozljeda, čak i smrtnih slučajeva.

Dr. Suzannah Lipscomb vraća nas u doba kad su azbestne čarape i radioaktivna pasta za zube došle u britanske domove. Otkriva kako su njihova smrtonosna svojstva otkrivena i zašto neki od nas i dalje žive s posljedicama želje naših edvardijanskih predaka za novim i neiskušanim proizvodima.

22.04.2015. 10:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh