« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
DOMIŠLJATO SKROVIŠTE

Skrivala se ćeliji kako bi izbjegla zatvor

Jedna bolivijanka skrivala se četiri dana u zatvoru u La Pazu kako bi pobjegla organima vlasti koji ju gone zbog prevare kojom je otuđila oko 400 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Više o

Bolivija

,

zatvor

,

policija

,

La Paz

,

ćelija

,

skrivanje

Žena optužena za pripadnost jednoj bolivijskoj lopovskoj bandi, četiri se dana skrivala u ćeliji jednog od svojih 'kolega' u zatvoru u La Pazu, kako bi na taj način izbjegla ruku pravde, izvijestili su sudski izvori, javlja Hina.

Ta 38-godišnjakinja, majka trojice sinova, optužena je da je, lažno se predstavivši, u banci podignula svotu u protuvrijednosti od 54.000 dolara (400 tisuća kuna). U toj dobro organiziranoj akciji pomoglo joj je 14 članova bande, a neki od njih uhićeni su.

"Posljednjih nekoliko dana, optuženica je spavala u jednoj od ćelija zatvora San Pedro", u samome centru bolivijskoga glavnog grada, saznaje se od pravosudnih izvora. Jedan od 14 sudionika te akcije, koji je završio u zatvoru, predložio joj je da se ondje skrije.

I ovako čudna priča još je zanimljivija kada se zna da je San Pedro, kako ga je opisao Australac Rusty Young, jedan od "najluđih zatvora na svijetu".

Mjesni mediji pišu da je San Pedro mjesto koje "posjećuju" stranci u potrazi za dobrom i jeftinom drogom. Zatvor je, naime, moguće turistički obići. Sat "obilaska" zatvora košta 35 dolara, a posjetitelji moraju biti u pratnji vodiča, a to je obično zatvorenik, iz - "sigurnosnih razloga". Turistima je omogućeno i noćenje u ćelijama za malu naknadu. Usto, ondje mogu vrlo povoljno kupiti kokain od zatvorenika, a kažu da se u San Pedru proizvodi najčišći i najjeftiniji kokain u Boliviji.

13.11.2011. 11:17:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh