« Spektakli
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
NAPOKON :)

Skraćuje se dodjela Oscara na tri sata

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji

Novi koncept dodjele
Novi koncept dodjele (Arhiva)
Više o

Oscar

,

dodjela Oscara

Organizatori dodjele Oscara objavili su da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu najpopularnije filmske nagrade koju uživo prenosi televizija, te uvesti novu kategoriju nagrade za popularne filmove.

U pismu članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neke od 24 Oscara biti dodijeljene tijekom stanke za reklame.

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade.

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za popularne filmove niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama. Dodjela Oscara redovito traje gotovo četiri sata.

Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta, navodi upravni odbor.

09.08.2018. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh