« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
IZBORI U HDZ-U

Škorić izabran za predsjednika splitskog HDZ-a

Novoizabrani predsjednik splitskog HDZ-a Škorić je pročelnik službe 112 u Splitu, odnosno Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

splitski HDZ

,

Petar Škorić

Splitski je HDZ na svojoj izbornoj skupštini za predsjednika stranačke podružnice među četiri kandidata izabrao Petra Škorića, koji je dobio 131 glas od 246 izaslanika, prenosi Hina.

Škorićevi protukandidati su bili Zdravko Omrčen, koji je dobio 40 glasova, Zoran Butić, za kojeg je glasovalo 37 izaslanika i Igor Lučić, koji je dobio 35 glasova, dok je kandidatkinja Ivanka Luetić-Boban uoči glasovanja izvijestila da odustaje od kandidature i pozvala svoje simpatizere da glasuju za Omrčena. Tri su listića bila nevažeća, priopćeno je večeras nakon višesatnog tajnog glasovanja u konferencijskog dvorani hotela Radisson Blu.

Novoizabrani predsjednik splitskog HDZ-a Škorić je pročelnik službe 112 u Splitu, odnosno Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) u Splitu, a u prvoj izjavi nakon objavljivanja rezultata glasovanja rekao je da su četiri kandidata za predsjednika splitskog HDZ-a dokaz demokratičnosti izbora te da ga pobjeda dodatno obvezuje.

"HDZ se u Splitu mora vratiti na pobjedničke staze i dobro ćemo se pripremiti za lokalne izbore iduće godine", kazao je Škorić novinarima, dodavši kako je u HDZ "često bilo sukoba, trzavica i nesuglasja", te da on želi konsolidirati odnose unutar splitskog HDZ-a.

Na upit kako kao novoizabrani predsjednik splitskog HDZ-a gleda na koaliciju svoje stranke s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma, Škorić je kazao kako je on "timski igrač" te da će se sa svojim suradnicima i gradskim odborom HDZ Split dogovarati o koalicijskim partnerima.

"HDZ je stranka demokršćanske orijentacije i radit ćemo na objedinjavanju stranaka slične opcije kako nam se ubuduće na izborima ne bi rasipali glasovi kao što se to dogodilo na nedavnim parlamentarnim izborima", rekao je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Škorić je rekao kako "nema favorita" među kandidatima za predsjednika HDZ na državnoj razini.

A u govoru uoči glasovanja Škorić je, predstavljajući se stranačkim izaslanicima, istaknuo da će se zauzimati za retuđmanizaciju HDZ-a jer je detuđmanizacija značila rashrvaćivanje.

"O politici HDZ-a u Splitu odlučivat će isključivo splitski HDZ i njegove temeljne organizacije. Neće više biti stranačkog poltronstva niti će nam netko sa strane nametati svoju volju", poručio je Škorić.

Po njegovim riječima HDZ se treba demokratizirati. "Potrebna nam je otvorena demokratska kritika i raščišćavanje postupaka na predstojećem 7. saboru HDZ-a", istaknuo je Škorić.

Također je rekao da HDZ treba uputiti javnu ispriku svima koji su "protjerani iz stranke".

Petar Škorić podsjetio je da je kao sudionik Domovinskog rata bio suradnik generalima Anti Gotovini i Mirku Norcu.

14.04.2012. 20:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh