« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
IZVANREDNO STANJE

Skansi: Hrvatski vrhunski sport u vrlo teškoj situaciji

Petar Skansi se na konferenciji za novinare u MZOS-u osvrnuo na stanje u vrhunskom sportu koji je sada u središtu pozornosti

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

Vlatko Marković

,

Željko Jovanović

,

Petar Skansi

Hrvatski vrhunski sport je u teškoj krizi i trebalo bi proglasiti izvanreno stanje, ocijenio je situaciju u sportu pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Petar Skansi, prenosi Hina.

Skansi se na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), na kojoj je bilo riječi o prvih stotinu dana toga ministarstva pod novim vodstvom, osvrnuo i na stanje u vrhunskom sportu koji je sada u središtu pozornosti.

Kad je pak riječ o potezima koje bi trebalo nužno poduzeti, a za njih nema pravnih mogućnosti, istaknuo je da pri tomu svi gledaju u Vladu, ali da nitko nije našao način da se to doista i učini.

Po njegovim riječima, u prvih stotinu dana otkako obnaša dužnost pomoćnika ministra za sport nije ništa napravljeno, ali je najavio da će zatražiti da se znatno izmijeni dosadašnji program sporta u školama i da do toga dođe što skorije.

Tako će, dodao je, tražiti da se djeca u školama svakodnevno bave gimnastikom jer su istraživanja provedena u SAD-u pokazala da djeca koja se svakodnevno bave sportom imaju dobro pamćenje i znaju što su toga dana učili u školi za razliku od djece koja po dolasku iz škole sjedaju uz kompjutor i imaju poteškoća s pamćenjem .

Ministar Jovanović, koji isprva nije htio komentirati stanje u HNS-u, napomenuo je da je održao sastanak s vodstvom HNS-a na njihovo traženje. Smatra da bi vodstvo trebao predložiti akcijski plan spašavanja hrvatskoga nogometa budući da je po Statutu HNS-a izravno odgovorno za stanje u hrvatskom nogometu. Taj akcijski plan spašavanja, dodao je ministar, vodstvo bi trebalo predočiti Skupštini HNS-a koja bi se o njemu trebala očitovati.

U vezi odluka koje se odnose na sport, Jovanović je ustvrdio da MZOS nije donio ni jedan prijedlog bez konzultacija sa sportašima i sportskim stručnjacima.

Ministar Jovanović od prvog dana svog mandata poziva čelnike Hrvatskog nogometnog saveza da podnesu ostavke ukoliko nisu u stanju riješiti probleme u hrvatskom nogometu, a za Zdravka Mamića je rekao kako za njega nema mjesta ni u Dinamu, ni u HNS-u, jer je u sukobu interesa.

Prošlog tjedna izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, kojeg javnost percipira kao najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu, pozvao je ministra Jovanovića da podnese ostavku jer nije kompententan.

Proteklog vikenda nakon što je u Puli bio nazočan na utakmici Istra 1961 - Rijeka, koja je prekinuta u 70. minuti zbog bakljade, ministar Jovanović izjavio je da Hrvatska nogometna liga ove sezone nije regularna, te je poručio Mamiću, Markoviću i Srebriću da se uhvate za ruke, stanu pred ogledalo i pljunu u to što vide.

03.04.2012. 18:14:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh