« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DIVLJI ISTOK

Sjeverozapad Pakistana pogodili sukobi s pobunjenicima i razbojnicima

U vojnoj ofenzivi protiv talibana na području Orakzaia ubijeno je najmanje 27 pobunjenika dok je u području Šijekana stradalo osam otmičara i troje policajaca

(Getty Images)
Više o

Pakistan

,

oružani sukob

,

vojna ofenziva

,

Orakzaia

,

Šijekan

Snage pakistanske vojske u subotu su na plemenskom području na sjeverozapadu zemlje uz granicu s Afganistanom ubile najmanje 27 pobunjenika, priopćili su dužnosnici.

Vojni glasnogovornik Fazlur Rehman izjavio je da su u vojnoj operaciji na području Orakzaia sudjelovale kopnene snage pakistanske vojske uz potporu borbenih helikoptera i da je nakon sukoba uhićeno šest pobunjenika koji su u borbama ranjeni.

Sukobi vojske i pobunjenika u području Orakzaia pojačali su se otkako je vojska pokrenula novu ofenzivu protiv talibana koje su prošle godine protjerali iz Južnog Vaziristana.

Rehman je kazao da je pakistanska vojska na tom području u posljednja tri tjedna ubila oko 250 pobunjenika i da je uništeno nekoliko njihovih uporišta.

U okrugu Orakzai živi oko 450.000 ljudi, ali je zbog sukoba gotovo 10.000 izbjeglo u susjedni okrug Kohat.

Bilo je i okršaja s razbojnicima

Tri policajca i osam članova grupe pljačkaša i otmičara ubijeno je u subotu u pucnjavi u sjeverozapadnom Pakistanu, izvijestila je policija.

Pucnjava se dogodila u području Šijekana u predgrađu Pešavara. Dužnosnik lokalne policija Mohamad Ali izjavio je kako je pucnjava trajala oko sat vremena.

Trojica policajaca, među kojima je i čelnik lokalne policijske postaje, poginula su, a jedan je policajac ranjen. Poginulo je i osam pripadnika grupe za koju se sumnja da su pljačkaši i otmičari. Nakon pucnjave lokalna je policija zapalila kuću u kojoj su se pripadnici grupe skrivali.

Otmice s otkupninom vrlo su unosan posao kojim se bave zločinačke skupine u području oko Pešavara. (hina/metro-portal)

03.04.2010. 16:15:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh