« Svijet
objavljeno prije 15 godina
NEMA HRANE

Sjeverna Koreja u humanitarnoj krizi

Pjongjang je navodno bez službenog obrazloženja od UN-ove agencije Svjetski program za hranu zatražio smanjenje operacija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Sjeverna Koreja

,

WFP

,

humanitarna kriza

,

Svjetski program za hranu

Svjetski program za hranu (WFP) u srijedu je upozoeio kako je Sjeverna Koreja suočena sa sve većom nestašicom hrane i to posebno dječje. Pomoć je presušila nakon nuklearnog pokusa koji je ta zemlja izvela 25. svibnja. WFP danas vodi operacije u 57 okruga u šest pokrajina, umjesto ranijih 131 okruga u osam pokrajina.

Uz to što nakon sjevernokorejskih nuklearnih pokusa izvedenih u svibnju pomoć pristiže sve rjeđe, UN-ova agencija dobila je od Pjongjanga naredbu da smanji operacije, bez posebnog službenog razloga.

"To predstavlja težak problem stanovništvu koje nema dovoljno hrane. Odrasla osoba može se nekoliko mjeseci hraniti samo žitaricama i povrćem no situacija je kritična za djecu. Sve je više hospitalizirane djece zbog teškog poremećaja u prehrani", izjavili su iz WFP-a koji si je kao cilj prošle godine postavio da pomogne 6,2 milijuna osoba, a morao se zadovoljiti s 2,27 milijuna.

Izvor: Hina

01.07.2009. 13:34:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh