« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
TIK TAK ...

Sjeverna Koreja rasporedila rakete na istočnoj obali, slijedi napad?

Sjeverna Koreja objavila je da će rat početi ili danas ili sutra, pa se čeka sljedeći potez u ovoj opasnoj partiji šaha

Sjeverna Koreja je spremna za udar?
Sjeverna Koreja je spremna za udar? (Arhiva)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

Treći svjetski rat

,

rakete

,

nuklearni udar

'Već poznati elementi' sadržani su u izjavama sjevernokorejskog režima koji spominje moguće nuklearne napade na Sjedinjene Države, rekao je Jay Carney, glasnogovornik američkog predsjednika Baracka Obame. Prirodno, to 'budi zabrinutost' Washingtona i 'mi poduzimao sve potrebne mjere', rekao je.

U priopćenju koje prenosi sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA, glavni stožer sjevernokorejske vojske je rekao kako je službeno obavijestio Washington da će Amerikanci biti 'uništeni nuklearnim udarom'.

'Bespoštedna operacija' sjevernokorejskih snaga 'konačno je dogovorena i odobrena', tvrdi vojska, po kojoj bi rat mogao izbiti 'danas ili sutra'.

'SAD-u bi bilo bolje da razmisli o sadašnjoj ozbiljnoj situaciji', dodaje KCNA i ocjenjuje da se kriza pogoršala zbog nadlijetanja američkih bombardera B-52 i B-2 iznad Južne Koreje tijekom zajedničkih američko-južnokorejskih manevara

Carney je novinarima rekao da 'postupci i provokativne izjave samo dodatno izoliraju Sjevernu Koreju'. Ta zemlja 'može odabrati put poboljšanja svoga gospodarstva' odluči li 'poštovati međunarodne obveze' u nuklearnim pitanjima, rekao je Carney.

05.04.2013. 12:12:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh