« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
MA KAKVI

Sjeverna Koreja pokušala 'podvaliti' napadača umjesto vratara

Izbornik Kim Jong-hun je kao trećeg vratara prijavio napadača Kim Myong-wona, ali FIFA je prozrela njegovu namjeru

Kim Jong-hun Sjeverna Koreja
Kim Jong-hun Sjeverna Koreja (Getty Images)
Više o

FIFA

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

maloljetnice

,

tigar horoskop

,

tigar po kineskom horoskopu

,

Tigar kineski horoskop

Međunarodni nogometni savez (FIFA) u četvrtak je objavio kako je prozreo namjeru reprezentacije Sjeverne Koreje da na popis od 23 putnika za Svjetsko prvenstvo postavi samo dva vratara i 21 igrača u polju, te da nominalnom trećem sjevernokorejskom vrataru neće biti dozvoljeno da zaigra na bilo kojoj drugoj poziciji osim one između vratnica.

Naime, sjevernokorejski izbornik Kim Jong-hun je kao trećeg vratara prijavio napadača Kim Myong-wona nadajući se kako će tako ojačati svoje napadačke opcije, ali FIFA je otkrila prevaru, te objavila kako će Kim smjeti nastupiti samo u ulozi vratara.

Također, iz FIFA-e su objavili kako Sjeverna Koreja nema pravo zamijeniti igrača, jer je u utorak istekao rok za prijavu konačnog popisa igrača.

"Popisi reprezentacija koji su podneseni FIFA-i do 1. lipnja su konačni i ne mogu se više mijenjati. Na njima ne smije biti više od 23 igrača od kojih trojica moraju biti vratari. Iznimka se može napraviti samo u slučaju teške ozljede nekoga od igrača koji tada može biti zamijenjen najkasnije 24 sata prije prve utakmice svake reprezentacije sudionice. Kim Myong-won neće smjeti nastupiti kao igrač u polju jer je prijavljen kao vratar", stoji u priopćenju FIFA-e.

Sjeverna Koreja će igrati u skupini G s Brazilom, Obalom Bjelokosti i Portugalom. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 20:11:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh