« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SERGEJ LAVROV:

Sjeverna Koreja nije spremna za razgovore

Zapad se ne treba služiti krizom kao izgovorom da ojača vojne snage u korejskom području.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rusija

,

pregovori

,

Sjeverna Koreja

,

Sergej Lavrov

,

nuklearni program

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je posjetio Pyongyang u četvrtak, u petak je izjavio da nije uspio uvjeriti Sjevernu Koreju da se vrati šesterostranim pregovorima o njezinu nuklearnom programu, izvijestila je ruska novinska agencija.

"Sjeverna Koreja nije spremna nastaviti šesterostrane razgovore, no Rusija se nada da je Pyongyang čuo naš poziv da to učini", prenijela je agencija RIA Lavrovljevu izjavu.

Sjeverna Koreja napustila je pregovore o svojem nuklearnom programu i protjerala međunarodne inspektore kad je međunarodna zajednica osudila korejsko lansiranje rakete dugog dometa 5. travnja koju Zapad smatra prikrivenim ispitivanjem balističkih projektila.

Lavrov je rekao da se Zapad ne treba služiti krizom kao izgovorom da jača vojne snage u tom području.

Također je u južnokorejskoj prijestolnici Seulu rekao kako je Moskva predložila da se Sjevernoj Koreji dopusti lansiranje vlastitih satelita ruskim raketama i s ruskog teritorija.

"Takva je suradnja već ostvarena s Republikom Korejom i spremni smo slične projekte provesti sa Sjevernom Korejom. Nadam se da će taj prijedlog biti proučen", rekao je Lavrov, prenosi agencija Interfax. (hina/metro-portal)

24.04.2009. 16:40:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh