« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PROPALI PREGOVORI

Sjeverna Koreja neće moći gledati SP u nogometu

Južna Koreja neće ustupiti prava na emitiranje utakmica svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici svom sjevernom susjedu zbog napetih odnosa između dvije zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

SP u nogometu

Za vrijeme svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj Sjeverna Koreja je mogla besplatno pratiti utakmice zahvaljujući potpori južnokorejske vlade.

Međutim, ove godine južnokorejska televizijska kuća SBS koja će prenositi svjetsko prvenstvo objavila je da su pregovori za ponovno besplatno emitiranje utakmica u Sjevernoj Koreji prekinuti zbog potapanja južnokorejskog ratnog broda zu ožujku kada je poginulo 45 mornara.

"Najvažniji je čimbenik uzimanje u obzir javnog mišljenja", izjavio je jedan čelnik SBS-a. Potapanje broda je pogoršalo odnose između dvije zemlje što je dovelo do prekida pregovora", dodao je.

Prema njegovim riječima, pregovori se neće ni obnoviti u skorije vrijeme, a svjetsko prvenstvo počinje 11. lipnja. Ovo je prvi put od 1966. da Sjeverna Koreja sudjeluje na svjetskom nogometnom prvenstvu. (hina/metro-portal)

11.05.2010. 15:51:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh