« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Sjećanja na boemsko ljeto Helene Kadlčikove u Galeriji AMZ

Izložba Kadlčíkove jedan je od događaja programa, a riječ je o fotografkinji i slikarici čiji se atelijeri nalaze u Pragu i Prostějovu

Sjećanja na boemsko ljeto
Sjećanja na boemsko ljeto (Galerija AMZ)
Više o

izložbe

,

Galerija AMZ

,

Sjećanja na boemsko ljeto

,

Helena Kadlčikova

Izložba fotografija češke autorice Helene Kadlčíkove, "Sjećanja na boemsko ljeto", otvara se 5. rujna u zagrebačkoj Galeriji AMZ, u sklopu kulturnog programa Four seasons of Czech culture.

Arheološki muzej u Zagrebu taj međunarodni kulturni program posvećen češkoj kulturi, koji se sastoji od predavanja, izložbi, radionica, koncerata, priredio je s ciljem okupljanja programa arheoloških predavanja, glazbenih koncerata, umjetničkih i arheoloških izložbi i tradicionalnih radionica, uz naglasak na češku tradiciju, baštinu i suvremeno stvaralaštvo.

Izložba Kadlčíkove jedan je od događaja programa, a riječ je o fotografkinji i slikarici čiji se atelijeri nalaze u Pragu i Prostějovu. Najviše se bavi portretnom fotografijom i u svojoj umjetničkoj karijeri odradila je više od 700 projekata.

Za svoj rad kaže kako se najvećim dijelom temelji na idejama. Fotografiranje je brže u usporedbi sa slikanjem, koje se u tom smislu više približava meditaciji, no s fotografijom u atelijeru povezana je posebna priča koju želi pokazati.

"Ideje mi najčešće dolaze u posljednjoj minuti ili tijekom fotografiranja ali u tome se nalazi ljepota kreativnog stvaranja. Ponekad se tijekom improviziranog fotografiranja razvije lijepa priča koja je bolja od unaprijed pretpostavljene/ planirane kompozicije", rekla je.

Kako se ističe u najavi Arheološkog muzeja, njezin fotografije u Galeriji AMZ bude uspomene na topli zrak pun opojnih mirisa, uspomene na boemsko ljeto koje je prebrzo prošlo i uspomene kao jedino što nam je ostalo.

"Motivi kao što su to kontrast između čiste prirode, prekrasnog krajolika, kristalne vode i ženske ljepote čine potku ove zbirke fotografija", dodaje se.

Izložba je otvorena do 19. rujna.

03.09.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh