« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ČESTITAMO!

Sjajni Marin pobijedio Tipsarevića i osvojio Sankt Peterburg

Marin Čilić u finalu je St. Peterburga bio je bolji od Srbina Janka Tipsarevića sa 6:3, 3:6, 6:2 u setovima, nakon 2 sata i 17 minuta igre

Fotografija vijesti
Više o

Marin Čilić

,

Janko Tipsarević

,

ATP Sankt Peterburg

Naš je najbolji tenisač konačno dočekao turnirski naslov nakon poraza u finalima Marseillea, Umaga i Pekinga ove godine, javlja Hina. Marin Čilić u finalu je St. Peterburga bio je bolji od Srbina Janka Tipsarevića sa 6:3, 3:6, 6:2 u setovima, nakon 2 sata i 17 minuta igre.

Bio je to Marinov šesti naslov u 12 dosadašnjih finala, nakon što je 2010. i 2009. slavio u Zagrebu i Chennaiju, a 2008. u New Havenu. Bio je to ujedno i Čilićevo četvrto finale ove godine - u Marseilleu je izgubio od Šveđanina Robina Soderlinga, u Umagu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, a u Pekingu od Čeha Tomasa Berdycha.

Srpski tenisač je u St Peterburgu igrao sedmo finale u karijeri i upisao peti poraz. Slavio je dva puta i to oba ove godine. Prošloga tjedan u Moskvi, te u Kuala Lumpuru.

Čilić i Tipsarević su ukupno igrali sedam puta međusobno, a Marin je pobijedio šest puta. Jedini poraz je upisao na Mastersu u Miamiu ove godine. Čilić je Tipsarevića dobio prošle godine u Washingtonu i Chennaiju, a godinu ranije u Dubaiju, Australian Openu i Chennaiju.

30.10.2011. 18:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh