« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
DRUGOVI, DOSTA JE BILO!

Sjajne primjedbe Nore Krstulović Ministarstvu kulture

Ministarstvo kulture svim silama pokušava grupu "medija" koje naziva "neprofitnima" staviti trajno na svoje jasle, pa mijenja zakone po svojoj volji

Pare samo nekima, jednakijima od drugih
Pare samo nekima, jednakijima od drugih (Arhiva)
Više o

Ministarstvo kulture

,

Andrea Zlatar-Violić

,

javna rasprava

,

Milan Živković

,

Program dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture na čelu s ministricom Andreom Zlatar Violić i pobočnikom za uhljebljivanje Milanom F. Živkovićem očito je u svom planu djelovanja zacrtalo jednu jedinu stvar - osigurati dovoljno bogate jasle udrugama kako bi mogle birati iz kojih će sve izvora sredstava financirati svoje "medije", i to "za opće dobro".

Navodnici su namjerno stavljeni, jer zadovoljavanje javnog interesa u području kulture neusporedivo kvalitetnije i nepristranije rade ljudi koji su, svojom greškom i poštenjem, otvorili tvrtke umjesto udruga i upali u kategoriju Orwellovih "loših nogu".

Nakon svađa oko Zakona o elektroničkim medijima koje još nisu gotove, Ministarstvo je prvo dalo gomilu novaca svojoj ministrici za njen Zarez, pa je ona zaposlila svoje pomoćnike iz Zareza u Ministarstvu, a sad se otvaraju nove jasle i nova "javna rasprava" iz koje će Ministarstvo, u pravom kompartijskom stilu, izvući ona dva glasa za, a zanemariti stotinu glasova protiv.

Sjajan tekst kao prilog javnoj raspravi napisala je jedna od grešno poštenih, vlasnica najkvalitetenijeg portala za kazališnu scenu Teatar.hr Nora Krstulović:

Na web stranicama Ministarstva kulture do 7. svibnja otvoreno je internetsko savjetovanje sa zaintesiranom javnošću o prijedlogu programa kojim bi se medijima ubuduće trebalo dijeliti cca 3 milijuna kuna.

Tekst prijedloga Programa dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima možete pronaći ovdje, njegovo obrazloženje ovdje, a u javnoj raspravi o njima možete sudjelovati putem obrasca koji preuzeti možete ovdje.

Ostatak primjedbi Nore Krstulović pročitajte u njenom članku na Teatar.hr.

06.05.2013. 10:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh