« Film
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
nagrada britanskog nezavisnog filma

Siromašni indijski dječak koji osvaja bogatstvo na kvizu

Laureat je Slumdog Millionare

Freida Pinto, Danny Boyle i Dev Patel
Freida Pinto, Danny Boyle i Dev Patel (Getty Images)
Više o

nagrađeni filmovi

,

Slumdog Millionaire

,

britanski nezavisni film

Film o siromašnom indijskom dječaku koji osvoji bogatstvo na kvizu "Slumdog Millionaire" osvojio je tri nagrade, uključujući onu za najbolji film, na dodjeli nagrada Britanskog nezavisnog filma u nedjelju u Londonu, javlja BBC.

"Slumdog Millionaire" koji će se početi prikazivati u Velikoj Britaniji tek u siječnju, osvojio je i nagradu za najboljeg redatelja za Dannyja Boylea i najboljeg debitanta, 18-godišnjeg Deva Patela. Politička drama "Hunger" također je osvojila tri nagrade, uključujući onu za najboljeg glumca za Michaela Fassbendera.

Glumac David Thewlis dobio je nagradu za izniman doprinos. Njegova partnerica iz filma s temom koncentracijskog logora "The Boy In The Striped Pyjamas" - Vera Farmiga, osvojila je nagradu za najbolju glumicu.

"Samo bez brige", film redatelja Mikea Leigha, koji pripovijeda o učiteljici iz sjevernog Londona čiji optimizam izluđuje njezinu okolinu, osvojio je dvije nagrade.

Eddie Marsan osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca za ulogu učiteljičina instruktora vožnje Scotta, a Alexis Zegerman za najbolju sporednu glumicu za ulogu njezine cimerice Zoe.

Michael Sheen nagrađen je nagradom Variety za doprinos britanskoj filmskoj industriji za ulogu u filmu "Frost/Nixon". Dvoje najizglednijih kandidata - Keira Knightley i Ralph Fiennes, nisu osvojili nijednu nagradu. (hina/metro-portal)

01.12.2008. 14:29:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh