« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
MLJAC

Sirevi koji vam mogu produžiti život

Sirevi pout cheddara, bria i parmezana sadrže spoj spermidin poznat kao eliksir vječne mladisti jer sprječava umnažanje oštećenih stanica jetre, fibrozu te razvoj hepatocelularnog karcinoma

Kakve sireve treba jesti
Kakve sireve treba jesti (Arhiva)
Više o

parmezan

,

spermidin

,

dulji život

,

sirevi

,

cheddar

,

eliksir vječne mladosti

Sirevi su često pri vrhu popisa hrane koju biste trebali prestati jesti ako želite zadržati vitku liniju, no čini se da se radi o ozbiljnoj grešci jer stariji sirevi - produžuju život!

Naime, istraživanje provedeno na teksaškom Sveučilištu A&M pokazalo je da stariji sirevi mogu produljiti život i spriječiti rak jetre.

Da budemo precizniji - sirevi pout cheddara, bria i parmezana sadrže spoj spermidin poznat kao eliksir vječne mladosti jer sprječava umnažanje oštećenih stanica jetre, fibrozu te razvoj hepatocelularnog karcinoma - najčešćeg oblika raka jetara. 

Eksperiment je proveden na miševima, a pokazao je da se život miševa koji su jeli ove sireve produljio za 25 posto. Ako bi isto vrijedilo i za ljude, prosječni životni vijekprodužio bi se sa 81 na 100 godina.

Osim sireva, spermidin postoji i u gljivama, soji, mahunarkama i cjelovitim žitaricama, pa vi malo razmislite o tome što jedete...

26.04.2017. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh