« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
WOW!

Sirevi izazivaju - ovisnost kao i droge!

Sir, kao i ostali mliječni proizvodi, sadrži protein kazein, i to u prilično velikim količinama, a kad on stigne u probavu, ispušta opijate koji se zovu kazomorfini

Sir je super, ali je - droga :)
Sir je super, ali je - droga :) (Shutterstock)
Više o

ovisnost

,

sir

,

kazein

,

sirevi

,

kazomorfini

Sirevi su obično poslastica o kojoj ne razmišljamo puno, eventualno se tu i tamo zabrinemo zbog broja kalorija koje smo unijeli konzumacijom, no istraživanje provedeno na Sveučilištu Michigan pokazalo je da postoji itekako dobar razlog za brigu.

Naime, sirevi izazivaju ovisnost, baš kao i droge, pokazali su rezultati, iako je primarni cilj istraživanja bila - pizza.

Ovisničko ponašanje dokazano je sve jače što je hrana procesiranija i masnija, baš kao klasična pizza, ali glavni razlog ovisnosti u ovom slučaju nije ništa drugo nego sir.

Sir, kao i ostali mliječni proizvodi, sadrži protein kazein, i to u prilično velikim količinama, a kad on stigne u probavu, ispušta opijate koji se zovu kazomorfini.

Stoga, kad sljedeći put gostima odlučite narezati malo raznih sireva koje ste kupili, razmislite još jednom - zapravo im servirate drogu.

23.10.2015. 13:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh