« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KATOLIČKI NOVINARI

Širenje Radosne vijesti način je suprotstavljanja beznađu potrošačkog svijeta

Hrvatsko društvo katoličkih novinara čestitalo je novinarima i medijskim djelatnicima crkvenih i sekularnih medija Svjetski dana sredstava društvenih komunikacija

(Shutterstock)
Više o

Crkva

,

kršćanstvo

,

ruž

,

online upoznavanje

"U tome katolički, pa i svaki novinar treba biti moralni korektiv, da prepoznaje negativnosti, ali da olako ne izostavlja pozitivne primjere koji jednima mogu biti poticaj, a drugima probuditi nadu", navodi u čestitki predsjednik Hrvatskog društva katoličkih novinara Neno Kužina.

Smatra da opća kršćanska načela obvezuju svaku osobu, a posebno novinare kao promicatelje općeg dobra, pa je stoga poželio još bolju kršćansku izgrađenost novinara i više profesionalizma, a od onih koji su po naravi svoje službe na usluzi ljudima iz medija očekuje dostojno poštovanje i susretljivost.

Podsjetio je i na poruke pape Benedikta XVI. pod naslovom "Svećenik i pastoral u digitalnom svijetu: novi mediji u službi Riječi" da su u Svećeničkoj godini na osobit način obvezni svi katolički novinari služiti istini i otvarati se novim medijima i tehničkim dostignućima.

"Svjesni društvenog stanja i sve težeg položaja u kojem katolički i svi novinari djeluju, želja nam je da istina i novinarska profesija budu na prvom mjestu u izgradnji pravednijeg i boljeg društva. Dosljedno promicanje i širenje Radosne vijesti način je suprotstavljanja beznađu koje sve više zahvaća današnji potrošački svijet koji je pun društvenih raslojavanja", poručuju iz Hrvatskog društva katoličkih novinara. (hina/metro-portal)

14.05.2010. 21:32:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh