« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
NEEEE

Sir Alex Ferguson odlazi u mirovinu

Trener koji je postigao toliko da je teško i nabrojati sve njegove uspjehe odlazi nakon 13. titule prvaka Engleske

Manchester je objavio vijest na svojim stranicama
Manchester je objavio vijest na svojim stranicama (Manchester United)
Više o

mirovina

,

Manchester United

,

Sir Alex Ferguson

,

Odlazak

,

umirovljenje

,

David Moyes

Sir Alex Ferguson odlazi u mirovinu, vrište sve naslovnice medija u Velikoj Britaniji, a vijest je potvrđena i na službenim stranicama Manchester Uniteda. O odlasku genijalnog Škota spekulira se već šest godina, od njegovog 65. rođendana, no ovoga bi puta stvarno je gotovo.

Naime, na uobičajenom golf druženju ekipe iz Premiershipa ovog vikenda procurila je vijest o velikoj novosti koju će Manchester United objaviti nakon nedjeljne utakmice protiv Swansea kada će ManU dobiti 13. trofej prvaka u Fergievoj eri.

Uz to, Manchesterova televizija najavila je izvanredni program nakon utakmice, a nitko nije mislio da se radi o paradi s pokalom ulicama Manchestera, već objavi povlačenja najvećeg trenera u novijoj povijesti i inauguraciji njegovog nasljednika.

Kladioničari su odmah reagirali srušivši koeficjente za Fergiejev odlazak u mirovinu i Moyesov za sjedanje na klupu ManU, jer trener Evertona i dalje odbija produljiti ugovor s Toffeesima.

Veliki Škot ostat će zabilježen po mnogočemu. Razbio je strahovladu Celtica i Rangersa u Škotskoj na početku trenerske karijere, osvojivši tri prvenstva i četiri kupa, razbivši Real digao je i kantu pobjednika Kupa Kupova te pobjednika europskog Superkupa pobjedom protiv strašnog HSV-a, i to sve s malim Aberdeenom. 

Na klupi Manchester Uniteda je od 1986. godine, osvojivši 13 naslova engleskog prvaka, pet FA i četiri Liga kupa, dvije Lige prvaka i po jedan Kup pobjednika kupova, Interkontinentalni kup i Klupsko SP.

Odlazak Sir Alexa je veliki gubitak kako za otočki tako i za svjetski nogomet, jer osebujni Škot pokazao je da klub uvijek može i mora biti na prvom mjestu, iznad svih ega ...

08.05.2013. 11:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh